Persbericht

Zeilschip De Tukker terug naar verhuurder

Zeilschip De Tukker vaart binnenkort terug naar haar scheepseigenaar in Harlingen. Stichting Varen met Zeilschip de Tukker heeft de huur opgezegd, omdat financiële middelen ontbreken om het schip nog langer te huren.

Achter de schermen worden inspanningen geleverd om bij de politiek en het bedrijfsleven in Deventer voldoende financiële middelen te verkrijgen om het succesvolle activeringsproject van de afgelopen jaren voort te zetten.

Van de groep van 12 jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt die vorig najaar op Zeilschip de Tukker werden opgevangen en aan een 3-weeks project op de Noordzee deelnamen, zijn 11 jongeren na een jaar aan het werk en is er 1 jongere die weer naar school gaat. Ongeveer 35 jongeren werden geactiveerd in het techniekteam en het mediateam en stegen gemiddeld 2 plaatsen op de participatieladder van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Komend voorjaar vertrekt er weer een groep uit Deventer voor een 3-weekse expeditie.