Zeilschip De Tukker terug naar verhuurder

Persbericht

Zeilschip De Tukker terug naar verhuurder

Zeilschip De Tukker vaart binnenkort terug naar haar scheepseigenaar in Harlingen. Stichting Varen met Zeilschip de Tukker heeft de huur opgezegd, omdat financiële middelen ontbreken om het schip nog langer te huren.

Achter de schermen worden inspanningen geleverd om bij de politiek en het bedrijfsleven in Deventer voldoende financiële middelen te verkrijgen om het succesvolle activeringsproject van de afgelopen jaren voort te zetten.

Van de groep van 12 jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt die vorig najaar op Zeilschip de Tukker werden opgevangen en aan een 3-weeks project op de Noordzee deelnamen, zijn 11 jongeren na een jaar aan het werk en is er 1 jongere die weer naar school gaat. Ongeveer 35 jongeren werden geactiveerd in het techniekteam en het mediateam en stegen gemiddeld 2 plaatsen op de participatieladder van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Komend voorjaar vertrekt er weer een groep uit Deventer voor een 3-weekse expeditie.

Sponsor mogelijkheden Zeilschip de Tukker

Klik op de pdf voor de sponsor mogelijkheden!

Sponsor mogelijkheden

Zeilschip brengt vaart erin bij gestrande jongeren

Zelfstandiger en meer zelfvertrouwen na expeditie op zee

DEVENTER – Hij herinnert zich wel twintig keer te hebben overgegeven, zó zeeziek werd hij op het schip. Matthijs (18) uit Schalkhaar had zich dan ook voorgenomen bij aankomst op het Engelse vasteland het eerste vliegtuig terug naar Nederland te pakken. Hij besloot echter door te zetten en voltooide de jongerenexpeditie van welzijnsorganisatie Raster met succes. “Ik ben zelfstandiger geworden, heb meer zelfvertrouwen en kom vaker uit mijn comfort-zone.”

Door Bert Nijenhuis

Lees meer door het klikken van de onderstaande link.

https://www.deventerpost.nl/nieuws/algemeen/271843/zelfstandiger-en-meer-zelfvertrouwen-na-expeditie-op-zee-

12 jongeren, 3 weken op training!

Drieweeks intensief trainingsprogramma voor jongeren met Zeilschip de Gallant!

Kort verslag (gedeeld op facebook) van de reis!

Maandag 2 oktober 2017

Korte update vanuit Zeilschip de Gallant (GB)

Zeilschip de Gallant met 12 jongeren uit Deventer op koers! Mooi om (weer) te ervaren dat de Tukker- methodiek werkt en zeer effectief is!

Lees meer door het klikken op onderstaande link

12 jongeren, 3 weken intensief trainen aan boord van Zeilschip de Gallant

 

Persbericht Subvention fonds doneert aan Zeilschip de Tukker

Persbericht

Zwolle, 6 oktober 2017

SUBVENTION FONDS LEVERT MOOIE BIJDRAGE AAN STICHTING VAREN MET ZEILSCHIP DE TUKKER

Lees meer door het klikken van het document

20171006 – Persbericht – Subvention Fonds levert mooie bijdrage aan Stichting Varen met de Tukker

Meerjarenbeleidsplan Zeilschip de Tukker

Gerbrand Schutte gooit de trossen los met zeilschip De Tukker

Deventenaar Gerbrand Schutte was 21 jaar lang schipper van zeilschip De Tukker. Hij voer met twaalf jongeren 3-weekse tochten als intensief trainingsprogramma. Totdat drie jaar geleden het schip failliet ging. Hij nam het initiatief en riep Stichting Varen met Zeilschip De Tukker het leven in. Met welk doel? Terug naar zee! 

lees meer door het klikken op de onderstaande link.

https://indebuurt.nl/deventer/deventenaar-van-de-week/gerbrand-schutte-gooit-de-trossen-los-met-zeilschip-de-tukker~8318/

UITNODIGING HANZEDAGEN KAMPEN

Geachte relatie, belangstellenden,

Zeilschip De Tukker ligt tijdens de Hanzedagen in Kampen. Van donderdag 15 juni om 20.00 uur tot zondagmiddag 18 juni vinden in Hanzestad  Kampen allerlei activiteiten plaats op het gebied van kunst, theater, muziek en avontuur. Van oudsher staan de Hanzedagen bekend om zowel  haar culturele als zakelijke karakter. Kijk voor het programma op: https://www.hanze2017.nl

Wij nodigen onze sponsors, donateurs, (potentiële) afnemers,  vrijwilligers, netwerkcontacten, kortom al onze relaties, uit om deze dagen een bezoek aan Zeilschip  De Tukker te brengen voor een kop koffie, wat lekkers en een praatje. U bent natuurlijk de hele periode welkom, maar op vrijdagmiddag 16 juni van 15.00 uur tot 17.00 uur houden we een formele  Meet & Greet met belangstellenden.

Zeilschip De Tukker ligt tijdens de havendagen aan de IJsselkade in Kampen, bovenstrooms van de brug, vlak bij het opstapponton voor dagtochten.

Wij hopen u te mogen ontmoeten tijdens de Hanzedagen in Kampen!

Het bestuur van Stichting Varen met Zeilschip De Tukker

Voor meer informatie kunt u terecht bij Gerbrand Schutte, tel 06-2025 0043

UitnodigingHanzedagen20170.1.docx

Wie redt Zeilschip de Tukker?

Bron: de stentor/ Deventer


Zeilschip de Tukker ligt in de Deventer haven. Ruim twintig jongeren volgen er een activeringstraject. Maar het schip zelf moet alle zeilen bijzetten om te blijven bestaan. De organisatie zit met de handen in het haar: wie redt de Tukker?

Het is maar de vraag of zeilschip De Tukker volgend jaar nog ingezet kan worden om jongeren op weg te helpen naar een zelfstandig bestaan. Hoewel tientallen jongeren terugkijken op een succesvolle reset van hun leven blijkt het voor de bemanning van het zee- zeilschip lastig laveren tussen alle zorgaanbieders en verschillende gemeenten door.

De vier ton om het schip weer zeewaardig te krijgen is wel bij elkaar te sprokkelen, is Jelle Stegenga overtuigd. Maar het is het kip of het ei. ,,Sponsors willen zeker weten dat we voor de komende drie jaar de exploitatie rond hebben en gemeenten of zorgaanbieders die een contract willen afsluiten willen weten dat we gaan varen.’’

En waar de –meest- mannen die al jaren met het schip varen eerder te maken hadden met een Rijk en daarna twaalf provincies moeten ze nu honderden keren hetzelfde verhaal vertellen aan gemeenten, zorg- en welzijnsinstellingen. “De transitie is net geweest, de verkiezingen komen eraan. Niemand wil zich vastleggen’’, is de bemanning wanhopig.

,,We zijn blij met elk advies. Willen ook veranderen of aanpassen. Maar we weten het even niet zo goed’’, zegt Stegenga.  “Dit is geen luxe plek. Geen douche, geen warm water’’, laat Stegenga zien. Veertien kooien in een ruimte, sommigen niet eens zo lang als een puber van nu is. Het is hard werken op het schip. Samenwerken, verantwoordelijkheid moeten nemen, overleggen.

Burendag

Deze zaterdag is het burendag op De Tukker. De buurt komt kijken naar wat er al maanden in het Havenkwartier gedaan wordt.  Jongerenwerker Schutte van Raster onthaalt ze met plezier. Een Deventerse wiens zoon 20 jaar geleden op de Tukker een andere wending in zijn leven koos drinkt in haar eentje koffie in de kombuis. Ze is er stil van eindelijk op de plek te zijn waar haar zoon met geen tien paarden naartoe wilde na een detentie, maar waar hij zijn leven terugvond. ,,Dit moet blijven bestaan. Waarom zien ze dat niet?’

www.destentor.nl/deventer/wie-redt-zeilschip-de-tukker

Page 1 of 2

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén