Update Zeilschip de Tukker

Zeilschip De Tukker is op dit moment niet beschikbaar voor individuele aanvragen voor jeugdwelzijns- en jeugdzorgprojecten. Wel voor aanvragen door gemeentes en zorgaanbieders om een project te realiseren, inclusief voor- en natraject.

Zeilschip De Tukker heeft jarenlang (vanaf 1978) met veel succes o.a. activeringsprogramma’s en drie-weekse ervarend leren programma’s verzorgd voor allerlei doelgroepen uit het jeugdwelzijnswerk en uit de jeugdzorg. Het schip is onlangs (december 2019) verkocht en wordt omgebouwd tot woonschip. 

De methodiek van Zeilschip De Tukker leeft ondanks de transitie en bezuinigingen in de jeugdzorg en het jeugdwelzijnswerk voort. De afgelopen drie jaar is het ons gelukt om twee expedities te organiseren (2017 en 2019) met een gedegen voor- en natraject. Deze expedities zijn wetenschappelijk onderzocht. De resultaten van de eerste reis zijn zeer succesvol. Van de 12 jongeren die mee zijn geweest op expeditie zijn er 11 weer aan het werk gekomen en gaat er 1 naar school. Ze zijn allemaal minimaal drie treden op de participatieladder van de Vereniging Nederlandse Gemeenten gestegen. Het onderzoek naar het effect van de expeditie 2019 is nog in gang. 

Stichting Varen met Zeilschip De Tukker blijft bestaan om voor gemeenten en zorgpartijen haar expertise beschikbaar te stellen. Als deze partijen dat willen kan de stichting voor een schip, schippers en begeleiders zorgen die geschoold en ervaren zijn en een project kunnen verzorgen.

We hebben momenteel speciaal veel expertise met zogenaamde Dark Numbers. Jongeren tussen de 16 en 25 jaar die thuis zitten zonder werk, uitkering, opleiding en diploma. Ze hebben veelal een internaliserende problematiek. Deze jongeren hebben veelal hun dag-nachtritme verschoven en brengen het grootste deel van hun tijd door met gamen en blowen. Ze teren op het geld van hun ouders. Veel van deze jongeren bevinden zich onder de radar van de instanties. In Nederland is dit een groeiende groep jongeren, die voor een stil probleem zorgen, dat steeds lastiger op te lossen wordt, naarmate het langer duurt.

Zeilschip De Tukker terug naar verhuurder

Persbericht

Zeilschip De Tukker terug naar verhuurder

Zeilschip De Tukker vaart binnenkort terug naar haar scheepseigenaar in Harlingen. Stichting Varen met Zeilschip de Tukker heeft de huur opgezegd, omdat financiële middelen ontbreken om het schip nog langer te huren.

Achter de schermen worden inspanningen geleverd om bij de politiek en het bedrijfsleven in Deventer voldoende financiële middelen te verkrijgen om het succesvolle activeringsproject van de afgelopen jaren voort te zetten.

Van de groep van 12 jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt die vorig najaar op Zeilschip de Tukker werden opgevangen en aan een 3-weeks project op de Noordzee deelnamen, zijn 11 jongeren na een jaar aan het werk en is er 1 jongere die weer naar school gaat. Ongeveer 35 jongeren werden geactiveerd in het techniekteam en het mediateam en stegen gemiddeld 2 plaatsen op de participatieladder van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Komend voorjaar vertrekt er weer een groep uit Deventer voor een 3-weekse expeditie.

Sponsor mogelijkheden Zeilschip de Tukker

Klik op de pdf voor de sponsor mogelijkheden!

Sponsor mogelijkheden

Zeilschip brengt vaart erin bij gestrande jongeren

Zelfstandiger en meer zelfvertrouwen na expeditie op zee

DEVENTER – Hij herinnert zich wel twintig keer te hebben overgegeven, zó zeeziek werd hij op het schip. Matthijs (18) uit Schalkhaar had zich dan ook voorgenomen bij aankomst op het Engelse vasteland het eerste vliegtuig terug naar Nederland te pakken. Hij besloot echter door te zetten en voltooide de jongerenexpeditie van welzijnsorganisatie Raster met succes. “Ik ben zelfstandiger geworden, heb meer zelfvertrouwen en kom vaker uit mijn comfort-zone.”

Door Bert Nijenhuis

Lees meer door het klikken van de onderstaande link.

https://www.deventerpost.nl/nieuws/algemeen/271843/zelfstandiger-en-meer-zelfvertrouwen-na-expeditie-op-zee-

12 jongeren, 3 weken op training!

Drieweeks intensief trainingsprogramma voor jongeren met Zeilschip de Gallant!

Kort verslag (gedeeld op facebook) van de reis!

Maandag 2 oktober 2017

Korte update vanuit Zeilschip de Gallant (GB)

Zeilschip de Gallant met 12 jongeren uit Deventer op koers! Mooi om (weer) te ervaren dat de Tukker- methodiek werkt en zeer effectief is!

Lees meer door het klikken op onderstaande link

12 jongeren, 3 weken intensief trainen aan boord van Zeilschip de Gallant

 

Persbericht Subvention fonds doneert aan Zeilschip de Tukker

Persbericht

Zwolle, 6 oktober 2017

SUBVENTION FONDS LEVERT MOOIE BIJDRAGE AAN STICHTING VAREN MET ZEILSCHIP DE TUKKER

Lees meer door het klikken van het document

20171006 – Persbericht – Subvention Fonds levert mooie bijdrage aan Stichting Varen met de Tukker

Meerjarenbeleidsplan Zeilschip de Tukker

Gerbrand Schutte gooit de trossen los met zeilschip De Tukker

Deventenaar Gerbrand Schutte was 21 jaar lang schipper van zeilschip De Tukker. Hij voer met twaalf jongeren 3-weekse tochten als intensief trainingsprogramma. Totdat drie jaar geleden het schip failliet ging. Hij nam het initiatief en riep Stichting Varen met Zeilschip De Tukker het leven in. Met welk doel? Terug naar zee! 

lees meer door het klikken op de onderstaande link.

https://indebuurt.nl/deventer/deventenaar-van-de-week/gerbrand-schutte-gooit-de-trossen-los-met-zeilschip-de-tukker~8318/

UITNODIGING HANZEDAGEN KAMPEN

Geachte relatie, belangstellenden,

Zeilschip De Tukker ligt tijdens de Hanzedagen in Kampen. Van donderdag 15 juni om 20.00 uur tot zondagmiddag 18 juni vinden in Hanzestad  Kampen allerlei activiteiten plaats op het gebied van kunst, theater, muziek en avontuur. Van oudsher staan de Hanzedagen bekend om zowel  haar culturele als zakelijke karakter. Kijk voor het programma op: https://www.hanze2017.nl

Wij nodigen onze sponsors, donateurs, (potentiële) afnemers,  vrijwilligers, netwerkcontacten, kortom al onze relaties, uit om deze dagen een bezoek aan Zeilschip  De Tukker te brengen voor een kop koffie, wat lekkers en een praatje. U bent natuurlijk de hele periode welkom, maar op vrijdagmiddag 16 juni van 15.00 uur tot 17.00 uur houden we een formele  Meet & Greet met belangstellenden.

Zeilschip De Tukker ligt tijdens de havendagen aan de IJsselkade in Kampen, bovenstrooms van de brug, vlak bij het opstapponton voor dagtochten.

Wij hopen u te mogen ontmoeten tijdens de Hanzedagen in Kampen!

Het bestuur van Stichting Varen met Zeilschip De Tukker

Voor meer informatie kunt u terecht bij Gerbrand Schutte, tel 06-2025 0043

UitnodigingHanzedagen20170.1.docx

Page 1 of 2

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén